Baroya är dräktig !

Förra våren så bestämde jag och min karl att vi skulle betäcka Baroya. Det är nu eller aldrig tyckte vår veterinär, eftet ha gått igenom henne. Samtidigt hoppas vi nu också att hon ska lugna ner sig lite och med sitt humör med. Hon har alltid varit bitchig från och till och hon är genomkollad av olika personer. Min sista vet. jag hade ut trodde det va hormoner och nåt i skallen. I samma veva kollade han igenom hennes stam och sa, varför avlar du inte på henne istället och slipper allt bråk med ridningen. Hon har ju kanonstam, dumt att inte testa tycke han. Så i den vevan bestämde vi att hon ska få bli dräktig.

Sen kom nästa grej. Vad ska vi välja för hingst ?
Finns så otroligt många fina hingstar att välja på.
Men va ville vi ha och va ville vi förbättra på Baroya? Hon har en bra exteriör och bra gångarter och hon hoppar ganska bra också. Dom viktigaste egenskaperna hos hingsten skulle vara, hög ridbarhet och även lämna det, hingsten skulle vara bra i skallen. Sen att han hade hög dräktighets procent, eftersom Baroya är förstföderska och lite äldre. Sen var det inge krav men jag ville att det skulle vara en svart hingst och hoppas få ett svart föl. Sen är exteriören och gångarterna och utstrålningen av hingsten viktig också. Hade några favoriter på G. Men sen åkte vi iväg på hingstvisningen i Eklunda och fick se många fina hingstar. Men det fanns bara en egentligen som utmärkte sig mest och det va Sir Oldenburg. Otroligt stilig med luftig och elastisk trav. En hingst som gillar att visa upp sig och showa lite. Blev kär i han direkt och fick även träffa han sen i boxen. Peder (hästägaren) berätta lite om Sören som han kallas för att han är väldigt social och gosig, väldigt snäll på alla sätt och vis och det syntes på han också. Om Sören hade fått bestämma hade han nog velat att jag skulle stå och klia på han hela dag haha.
Sir Oldenburg passade perfekt in på vad vi önskade oss, så då va hingstvalet klart.
Forstätter med resten av storyn imorgon och även lite bilder. Den här bloggen blir mer nu under väntans tider. Men har ev en annan häst på G också, vi får se :-)
VINK ?

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!