veckan som varit

Förra veckan började vi lite lungt vi red skritta mest men lite trav och. Sen blev ett dressyrpass mitt i veckan,då hon fortfarande hade sura tendenser så vi fortsatte med att rida ut och det är det bästa hon vet. Men vi körde på lite hårdare arbete ute. Sen i söndags skulle en tests hoppa B. Det gick riktigt bra, men bojjan var även tvungen att testa om hon satt kvar i sadel. Finns film på det ska fråga om jag får lägga ut den här :p
Denna vecka måste styras upp bättre känner jag.
Mån-vila
Tis-dressyr
Onsdag-markarb.
Torsdag-tömkörning
Fredag-uteritt
Lördag el söndag hoppträning

Matte är inte glad !

I fredags knallade jag över till hoppträningen och väl där övertalade jag vår hopptränare att hon skulle hoppa B. Superbra ide :p Vi passade även på att testa ett nytt bett eftersom hon blir så stark mellan hindrena, så det blev ett flippan bett. B var sur idag igen,gick mot skänkeln och sparka bakut och allmänt kossig. Det blev några skutt och resten gick åt att trilskas med tränaren. Baroya är bara för mycket när hon sätter den sidan till. Men det blev iaf några fina språng. Tack och bock för träningen Becc.

Igår fick hon vila och idag när jag skulle ta ut henne igången va hon redan sur då. Hoppade över puss och kramen om vi säger så. Hon är mega brunstig och bara står och skvätter i stallgången. Ville känna av själv hur hon va idag eftersom jag inte har ridit själv dom senaste dagarna. Jag joggade mest runt först och märkte att hon va jättestel i sidorna och fick inte lägga på skänklarna för då slog hon. Jag fortsatte sen med lite galopp, där höll hon på att sparka bakut hela tiden, trevligt. Så jag fortsatte jogga runt lite för att få henne lite mjuk och avslappnad, men det gick icke. Så då bestämde jag mig för att skritta ut en sväng istället. Så blir det så att man börjar analysera varför hon helt plötsligt har betett sig så här i 3 dagar. Är det för att hon är brunstig, ja jag vet att hon kan vara så här då men då är det alltid första brunsten på våren. Eller har hon ont nånstans eller har hon träningsvärk. Nåt är det. Jag tog det lugnt idag och sen fick hon helkroppsmassage och liniment plus att jag stretcha benen,rygg och hals. Tror jag ska köra lite lugnare ibörjan av veckan så får vi se.





Brunstigt sto behöver jag säga mer

Idag kom Sara ut och skulle testa min lilla ängel. Eftersom hon är en speciell dam så sätter jag inte upp vem som helst på henne, ja förutom barn som hon älskar. Men det jag visste innan är att Sara är en ganska tuff tjej och ganska orädd, men ändå mjuk i sin ridning. Hon har ganska nyligen kommit hem från ett jobb i Tyskland där hon mestadel fått ridit hingstar. Så jag kände mig inte ett dugg orolig. Så tog jag fram B utrustning och Sara blev lite förskräckt när hon såg dressyrsadeln. Hon ju hoppryttare och har aldrig suttit i nån dressyrsadel. Nån gång måste det vara den första sa Sara :p Så Sara hoppa upp och kände lite på B, det tar ju ett tag att hitta alla knappar och vilka knappar man inte ska trycka på ;) Det gick riktigt bra första stunden, men hon kände sig inte riktigt trygg i sadel och stiglädrena va för långa. Det går ju inte att korta dom så mycket mer i en sån sadel. Sen fick B för sig att visa upp sina konster och då vart det ännu svårare för Sara att sitta kvar. Men Sara kämpade på och det blev ett bra slut. Sen gillar B att testa sina nya ryttare. Dom måste liksom gå igenom provet. Sara kommer även ut i helgen ev och rider B igen. Ska försöka skaffa fram en hoppsadel åt henne så blir det nog lättare för Sara. Men jag tycker du var superduktig Sara :)
Imorgon är det hoppträning igen, Baroya tvingar mig dit.
Lägger upp en bild från förra hoppträningen.




Grått och tråkigt !

Nu är det inte kul med all regn och lera, får gärna bli nån minusgrad så man slipper se ut som en lergubbe varje dag för att inte tala om hur hästarna ser ut. Idag kom Siggan ut och tömkörde B och hon såg riktigt fin ut och även Siggan tycker att hon har blivit så mjuk och fin. Imorgon ska en vän till mig testa och rida Baroya och gillar hon henne så kanske hon ska hoppträna henne lite :)

Reflexer på

Texten blev lite konstigt i förra inlägget. Det skull vara ny rad mellan veckodagarna,men icke. Idag har jag som vanligt tagit in alla hästar och gav dom sin intagsmat. Går upp till stallet redan 14.30 för att dona lite men redan då vill dom komma in från höstrusket. Som ni alla vet så har jag ju en vit häst och jag har provat mig fram av underlaget i boxen. Det blir så lätt fula gödsel och urinfläckar på min häst som är sååå dryga att få bort. Det bästa som jag har nu är blandat spån och torv. Över vinter har jag permanentbädd. Det är super och sen slipper man tvätta bort kissfläckar på vintern når det är så kallt.

Idag red vi ut och fick sällskap av en utav ponnysarna i stallet. Det blev en längre tur med mycket skritt och lite trav. Vi hade naturligtvis reflexer på så vi skulle syns VIKTIGT ! Imorgon kommer Siggan ut och tömkör B, får vi se vad vi hittar på för övningar.








Planering !

Har gjort ett träningsschema för denna vecka till Baroya

Måndag-massage
Tisdag-uteritt
Onsdag-tömkörning med Siggan
Torsdag-dressyr med Sara
Fredag-hoppträning
Lördag-uteritt med lite joggning
Söndag-vila

Förbättra mig !

 Så kul att se att så många läser min blogg trots att jag är superdålig på att uppdatera den. Måste skärpa mig och bli bättre :P
 
I fredags va det dags igen för hoppträning. Baroya tycker det va skitskoj och jag tyckte det va mindre roligt. Det läskigaste jag vet är att hoppa kombinationer och naturligtvis hade R ställt upp 8 stycken hinder. Fick dödsångest direkt haha. Men jag överlevde träningen :) Hade Anna vid min sida som va så gullig och filma alla supersnygga skutten. Måste skaffa en hoppsadel, inte lätt att hoppa i min dressyrsadel.
 
Sist min massör va ute så fick jag ett träningsschema av min duktiga massör Catrin Wemmer. Hon lägger verkligen ner hela sin själ för att min häst ska må bättre. Hon kollar inte bara igenom kroppen utan kollar allt så som foder,sadel,ridunderlag,utrustning,ridning etc. Hon ska även komma ut och kolla när jag rider och även hjälpa mig där. Just nu ska rida två hårda pass i veckan,tre lätta pass och två dagars vila. Sen är det även lite massage och stretching också. Kan säga att med alla behandlingar och upplagd träning så har det blivit stor skillnad på Baroya. Sen varvar jag träningen med uteridning,tömkörning,hoppning och dressyr. Jag tycker själv att det är jätteviktigt att variera träningen för att bygga upp hästen på rätt sätt.
 
Filmtajm :P
 
 
 

Hoppträning !

Idag red vi över till grannen för lite hoppträning. Kan säga att Baroya va megataggad. Fick först träna på att hoppa ett hinder för att sedan göra halt vid nästa hinder. Sen fick vi träna att hoppa båda hindrerna med ett visst antal galoppsprång emellan. Tycker det är skitsvårt att veta, ha känslan då man inte hoppar så mycket. B va så jäkla stark och pigg så orken i mina armar varade inte så länge så i slutet gick det fort haha. Men nu blir det hoppträning en gång i veckan för Becca. Vore kul om fler hängde på. Vi är bara två i gruppen.

Baroya har nu fått 3 behandlingar av massören och det är stor skillnad på henne. Det va mycket att behandla kan jag säga, men massören har gjort ett jättejobb. Har även lagt om min ridstil också då B har gått i lite för hög form och vi är inte riktigt där än. Så nu tränar vi i en lägre rundare form så B får med ryggen mer också. Hon är så mjuk och fin i hela kroppen och tjaffsar inte lika mycket i ridningen nu. Traven är det störst skillnad, då den är mer luftig och energisk, skitcoolt. Sen har hon blivit mycket piggare, bra för henne mer arbete för mig. Det blir snart dags att börja träna för Anna A. igen : )






RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!