Är på fel plats !

Blir så avundsjuk på alla som är nere på Gtb horse show, vill också vara där. Hade varit kul att se Patrick Kittels fina seger och alla andra duktiga ryttare. För att sen inte tala om alla saker man kan köpa där nere. Har sett massor med bilder på jättefina saker och bra priser. Får satsa på Falsterbo istället hihi.

Idag va min vän Alex och jag ut på en härlig uteritt, det va ett tag sen sist. Kan säga att hästarna va taggade. Några dagar till med plusgrader så kan man tom rida ute i paddocken. Såå härligt. För övrigt måste jag säga att vi har väldigt gulliga stallägare som bjuder på smörgåstårta i stallet imorgon för vi har hjälpt dom med stallet : D
Trivs så bra i vårt stall och det är alltid ordning och reda, precis som jag vill ha det : D

Måste bara visa denna nya supersnygga hjälm, men allt har sitt pris också.

Lamborghini  pris 4899 kr



Baroyas pappa

Lite bilder och fakta om Baroyas pappa.

D-Day 935

Omdöme exteriör
Maskulin välproportionerlig hingst med naturlig resning. Lång väl ansatt hals, välliggande bog, gott djup och något kort rygg. Något tåvid fram, hjulig höger bak. Taktmässig rörlig skritt. Mycket bogfri trav. 9 9 7 8 9=42 (4,5år)

hingsten klassificeringen i Neustadt-Dosse, Tyskland 1996,
D-Day var den bästa dressyr hingst. Han hade så många som fem 10: or
i sin protokoll! Ridbarhet och temperament båda gjorde 10.
D-Day far genom Donnerhall sonen Donnerschwee att i 1992 var
den dyraste ($ 220.000) häst som säljs på Elite auktionen
i Vechta, Tyskland.

Två fulla bröder, Deutsche Ordning och Dr Lobo säljs också för
rekord summor. Dam, Rudira med Welt As, har verkligen
en världsberömd dressyr avkommor i Bonfire, som behöver
ingen närmare presentation!

Alla sex finalister i den svenska 1999 "Föl of the year"
var fallen efter D-Day! Av hans första svenska 3-åringar 2001,
14 fick Dressyr Diplom och 3 Hopp diplom.
53% fick klass I! Hans dotter, synovia, vann 3, 4 och 6 y.o
klasser mera (2: ai 5 y.o).

D-Day avkommor är genomgående av utestående
kvalitet med fantastiska rörelser, underbart temperament och alla
uttryck och närvaro som behövs för internationell konkurrens.
Förresten, Eric Lette, fd FEI "Dressyr Chief" och
närvarande svenska nationella dressyr coach har nu en underbar son,
B-Day, av D-Day, som visar mycket lovande för framtiden.















Full rulle !

Igår skulle jag bara ta ett lätt pass med B, men hon va så bråkig så vi vart lite svettiga iallafall. Idag tog min käre karl och jag hela stallet, det va så härligt väder. Efter det fortsatte vi att dona i trädgården och fixa till hundgården och efter det gick vi in och städa huset. Sen tyckte vi var värda lite god mat, så vi testade nya Sushi baren i Köping.
Det var riktigt gott. Kan säga att jag kommer somna ovaggat inatt. Känns som våren är snart här : D
Vink !

Nöjd idag !

Har donat lite i stallet idag och bla smörjt div läderprylar. Smörjde bla upp ett nytt träns som Baroya har fått. Det är ett ljusbrunt dressyrträns med bling bling på : P Tyvärr passade inte pannbandet, men jag fick ta ett annat. Kanske kan köpa ett nytt passande pannband på Kyro hihi. Tog även ett dressyrpass med B, hade det nya tränset och dammade även av ett sötmalmsbett. Det gick förvånansvärt bra på "vanligt" bett, blev inte stark heller. Tror det bara blev 3 bockningar idag haha. Det är inte roligt nu med all is överallt, går ju knappt att gå utomhus. Imorgon ska vi det 3 musketörena träna dressyr i ridhuset, vad kan gå fel hihi.

Bling bling !

Idag har Baroya fått vila, tömkörde istället Alex häst Ritza. Fick lite att bita i kan man säga. Lilla Ritza är arab/travare och har lite svårare att böja sig på volt. Det gick bra i högra varvet, men tvärvägra böja sig i vänstra varvet. Fick till slut genom henne i skritt i vänstra varvet och vi nöjde oss med det. Det får bli mer tömkörning för den lilla damen. Det är svårt att komma åt henne från ryggen då hon bara vrider på huvudet och inte böjer på halsen.

Nu jäklars ska det bli bling bling, jag älskar bling och Kyro Riding Gear har äntligen gjort sin hemsida klar. Såå snygga grejer.



http://www.kyroridinggear.com

Ingen ork !

Idag har jag inte orkat gjort mer än att mockat Baroyas box och tagit lite bilder på Alex när hon red. Verkar som det är nå skit som inte bryter ut. Fick iallafall 2 någorlunda bra bilder. Det är så svårt att få bra bilder i ridhuset, då det är ett speciellt ljus. Jag som hade tänkt rida ut idag, men det är ju rena isgatan. Nu längtar jag tills våren kommer. Hitta några bilder på baroya som litet föl, sååå fin. Baroya visades även som 1 åring med 48 p. och därmed klass 1 föl.








Baroya som 4 åring


Dressyrpass!

H ar varit orkeslös hela dagen,tror det e nå skit på gång. Vill inte bli sjuk. Gick upp till stallet och dona lite. Gjorde sedan ordning Baroya och gick ut till ridhuset för att rida. Satte tebax pelham bettet för att se om jag fick en annan reaktion idag. Så fort jag sätter på henne ett vanligt bett blir hon vidrig att rida. Hon tar tag i bettet och blir stark. Tar jag för mycket i tygeln så sparkar hon,lägger jag på skänkeln så sparkar hon. Jag rår inte på henne. Därför har jag ridit på pelham stång som jag har rått på henne. Men jag vill j u ut och tävla och då kan jag inte ha bettet på. Just nu känns det som vi står och trampar på samma ställe. Sen är hon väl extra känsig nu när der är pälsfällning. Imorgon ska jag rida ut en sväng. Tror hästarna är ganska trötta på att gå i ridhuset. Vink!

Snyggt och annorlunda !

Det blir aldrig som man har planerat. Skulle rida ett dressyrpass idag, men satte igång att storstäda huset. Fint vart det. Men imorgon blir det iallafall ett svettigt dressyrpass.
Förövrigt har jag kollat in lite nya kollektioner inför våren och "vill ha" listan är lång.
Hitta den här sidan med lite annorlunda tävlingskläder.

Couture Hippique















http://www.couturehippique.nl




Om min häst Baroya !

Född : 1998
Svenskt halvblod
D-Day 935
Teeny (5)
Labrador 588
165
Sto
Skimmel
LB-LA

Baroya är en riktig diva som alltid ska ha all uppmärksamhet. Köpte henne när hon va 4 år. Visste jag då vilken utmaning som väntade mig, så hade jag kanske valt en annan häst. Men när jag såg henne första gången så tänkte jag wow vilken häst, bra exteriör och tre väldigt bra gångarter. Får man ordning på denna häst så kan hon bli hur bra som helst (med rätt ryttare). Jag själv är inte stjärnryttare men är man envis så är man. Det började med sadeltvång och tjurigheter. INGEN fick bestämma över henne. Slutade med att jag lämna henne hos en känd westernkille som va van vid rodeohästar som red in henne. Vi fortsatte hemma med caprioler och div. annat. Det tog några år att få henne helt med på noterna. Så nu efter 8 år så ligger vi väl i utbildningen  LB-LA i dressyren. Hon älskar att hoppa och är hopptränad tom 140 cm av annan ryttare, då mitt hoppintresse dock inte är så stort. Hon har även varit med på en Pay and jump i Strömsholm på 90 cm.
Vårt mål är att komma ut på nån tävling om damen behagar att sköta sig.

Ny hjälm !

Köpte för ett tags sen ett par nya ridstövlar. Tyvärr va dom för smala. Har testat dom några gånger men jag får verkligen blodstopp i dom. Så nu har jag testat ett gammalt knep haha. Har satt på mig ett par strumpor och blött ner hela vaden med vatten och sen på med ridstövlarna. Sitter just nu och pinas och hoppas på att dom ska bli större. Annars får jag lämna in dom. Red ett pass dressyr idag i ridhuset, gick inge bra hon bara bocka och dumma sig. Har nämligen satt på henne ett vanligt tränsbett. Vi hoppas ju att nån gång kunna komma ut och tävla och då är det vanligt bett som gäller. Rider annars på 3-delad pelhamstång på henne. Ska göra en liten presentation om både mig och henne, men orkar inte just nu : P För er som inte känner mig så är jag lite prylgalen och kollar alltid in den senaste. Love shopping : P Det kommer säkerligen komma bilder på prylar här på bloggen hihi Just nu håller jag på att spana in hjälmar då min hjälm har spruckit. Hade helst av allt vilja ha en blingad GPA, men den e så jäkla dyr. Har istället kollat lite på Lamicells nya hjälm som ser helt ok och prislappen är ok.




Mycket att göra dag!

Kan först säga att blogginlägget jag gjorde igår blev lite konstigt. Orden flöt ihop och blev felstavade, jag bloggade från mobilen och det bli aldrig så bra då. Men jag får väl lära mig bli bättre. Blev inge dressyr idag jag va på möte sen gäster hemma och sen skulle jag laga mat. Men imöra kommer ridkompisen hem och då ska vi köra 4 dagars dressyr. Så jag behövde nog få en dags ledigt hihi. Kanske blir en sväng till ridhuset i helgen också. vink!

Hjärte dagen?

Det va grymt härligt väder idag. Jag blir alltid så pigg av solen. Hästarna fick komma in 16 idag. Pigga va dom också. Sen tog jag mig an lilla ponny som lossnar rejält med hår. Det tyckte han mkysigt. Sen mockade. Sen mockade jag alla boxarna. Jag hade bestämt mig först att tömköra min pålle,men jag longera henne stllet med inspänning. Hon hade mycket överskott energi så det blev lite Bus början, men sen skötte hon sig fint. Imorgon blir det ett dressyrpass. Vink!

Ny blogg igen !

Jaha då testar vi en ny blogg igen då, få se om denna duger : P
Bloggen är under uppbyggnad just nu, men det vore kul att komma igång att skriva igen.

För er som inte har läst min blogg tidigare så kommer den handla mest om min häst Baroya, men även
lite andra saker som händer och sker.
Ses snart igen : D

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!