Tränat !

Igår va det dressyrträning för duktiga Anna Aneheim. Visade först upp det jag skulle träna på sen förra gången och galoppen är mycket bättre då hon har fått mer framåtbjudning där. Sen visa vi även upp lite övergångar i skritt och trav då hon gärna slår med huvudet och även det va mycket bättre. Det vi träna denna gång va bla serpentiner i trav för att ställa om henne i sidorna och även mindre volter. För dagen satt hon "fast" lite i högersidan och sköt ut bogen och naturligtvis var hon ju tvungen att protestera och göra sina bojjan krumelurer haha. Sen i detta skede när jag ska peta in bogen så räcker det att jag trycker lite med vaden istället för att lägga på skänkeln för då bockar hon eller backar och tramsar. Sen fortsatte vi med galoppen då jag från skritt skulle fatta galopp och sen sakta av till skritt. Det jag måste tänka på att verkligen slappna av innan jag fattar galopp. Jag spänner mig då likaså när jag ska sakta av. Det resulterar till att hon spänner sig och studsar. Är så nöjd över träningarna med Anna då jag har fått så mycket hjälp och det har gett resultat. Nu blir det hårdträning denna vecka för på lördag kommer Anna igen.

Här kommer lite bilder från träningen









Avis !

Idag hade Strömsholm finbesök av Kyra Kyrklund. Hade inte varit helt fel att få vara med på den lektionen :P Idag fick min pålla vila, men imorgon blir det galopparbete på vallen. Ni missar väl inte världscupsfinalerna som går tors-sön. Svt visar fre,lör och söndag. Det blir spännande att se : )

Vink !

Ny header !

Har gjort en ny header här på sidan. Webbdesign och fotografering är en av mina stora intressen även om jag inte hinner med så mycket av det nuförtiden. Förut gjorde jag egna hemsidor med bara koder och utan hjälpprogram, men man glömmer om man inte håller på med det dagligen. Så det är tur att det finns bra hjälpprogram. Just denna sida blogg.se kan man forma ganska mycket själv om man kan koderna.

Längtar tills nästa dressyrträning och jag har hunnit träna en hel del på min läxa jag fick sist. Läxan va att träna övergångar och att hon skulle få mer framåtbjudning i galoppen utan att bocka haha. Lägger upp en så söt bild. Baroya älskar när barnen pysslar med henne och dom har gjort flätor i hennes man. Såå sött !


Hoppning !

I lördags hoppade Linnea och jag. Det va riktigt skoj och Baroya skötte sig bra. Känns som jag har fått tillbaka hopplusten, ska väl inte säga för mycket för då börjar väl Baroya strula igen. När Baroya hoppar lite högre så hoppar hon mig nästan ur sadeln och sen kan hon gärna bocka direkt efter hindret. Vilket har gjort att jag tappa lusten för hoppning, kändes inte kul. Men nu har jag hoppat två gånger och hon har skötit sig bra. Linnea och Ember va jätteduktiga, lilla ponnyn va pigg : )

Lägger upp lite bilder, fick även en rolig bild på Baroya haha
















Fina Ember och Linnea


Hingstvisning !

Igår va vi på hingstvisning på Strömsholm. Lövsta stuteri visade upp sina fina hingstar. Vart lite besviken att vi inte fick se Friendship riden. Han hade tydligen ont i en hov. Men istället fick vi se Friendships fina avkomma Vilgot som reds av duktiga Emilie Nyreröd. Riktigt fin va han Vilgot, dryga 6 år och välriden. Sen hade Tinne Vilhelmson Silfvén en liten dressyrclinic och red själv Excalibur of Avalon. Tinne visade lite olika övningar och det va otroligt skoj att se. Tinne hade även sällskap av en beridare från Lövsta som red Paridon Magi. Ingen hingst i min smak, men fin ändå. Sen fick vi även se Heslegårds Rubin vid hand och Clinton ll som reds. Rubin va riktigt fin, synd att vi inte fick se alla gångarter då han va lite busigoch pigg. Till sist kom Jens Fredricson in och hade en liten hoppclinic. Först hoppade han Corriendo Tau. Han såg inte lättriden ut, men han va jättefin. Sen kom han in med Colmar och showade riktigt Jens. Vilken hoppkapacitet denna hingst har, men exteriören e väl inte så hävlig och inte gången heller. Den jag vart mest impad av ridmässigt va Excalibur of Avalon, aldrig sett honom förut. Men klart snyggast va Friendship.
Tog även lite bilder men det är otroligt svårt att få bra bilder i ridhus, så jag ska se om jag kan fixa till dom.

Friendship ( lånad bild )







Legendariska hingstar !

Såå coolt, hitta en filmsnutt på dom legendariska hingstarna Gaspari 340 och Immer 359.


Dålig uppdatering !

Det har varit dåligt med uppdatering här. Drar ett litet sammandrag här. Har tränat 2 gånger för Anna Aneheim och det har varit väldigt lärorikt och roligt. Första gången checkade hon mest av vad vi kunde och var vi stod i utbildningen. Baroya kan väldigt mycket när hon vill och när hon inte vill måste det bråkas, det är vårt största problem. Lite av det kan ni se på filmen. Ibland kan man gå på henne och ibland får man "vänta" ut henne. Typiskt sto. Sen har vi problem med vänstergaloppen på mindre volt, då hon trycker ut bogen och vill inte ställa sig inått. Så det tränade vi sist på. Sen fick vi göra en jätterbra övning. Man rider flera serpentinbågar över hela paddocken och vid varje påbörjad båge saktar man av till skritt och direkt i trav sen igen. Superbra övning. Tror att nästa träning blir i slutet av april. Är nån sugen på att vara med är det bara att hojta till.

Annars rullar allt på som vanligt. Har för övrigt hitta en jättemysig slinga i skogen som Baroya bara älskar. Har hjälp grannen med ridning av hennes hopphästar, då hon e skadad. Kul att rida andra hästar ibland och väldigt nyttigt. Lite ovant bara att rida i hoppsadel. Bilder på mig och en utav hopphästarna.




RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!